Saturday, August 11, 2012

Bahçıvan Güveci Tarifi


Malzemeler:




  • 2 Adet patlıcan





  • 2 Adet domates





  • 3 Adet çarliston biber





  • 2 Adet kuru soğan





  • 1 Baş sarımsak





  • Yarım kilo kuşbaşı koyun eti





  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı





  • Tuz, karabiber, kimyon











Hazırlanışı:




  • Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin.





  • Ardından enine ikiye kesin.





  • Tuzlu suda 30 dakika bekletin.





  • Yıkayıp, suyunu süzün.





  • Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş sarımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.





  • 10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin.





  • Güveç tenceresine eti alın.





  • Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun.





  • Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin.





  • Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin.





  • Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.





  • Çok kısık ateşte pişirin ve servis yapın.







Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment