Bugün sizlere ister çay saatlerinde misafirleriniz ile, isterseniz de meze olarak içkinizin yanında lezzetle tüketebileceğiniz Adana yöresinin eşsiz, sağlıklı ve hafif bir lezzeti olan "Domatesli Bulgur Köftesi" tarifi vermek istiyorum...
Malzemeler
1/2 Kg Köftelik Bulgur
3 Ad Orta Boy Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Ev Salçası
1/2 Kg. Domates
2 Su Bardağı Kaynar Su
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Tarifi
Soğanları halka halka dilimleyip, pembeleşinceye kadar zeytinyağında çevirin. Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Salça ile birlikte rendelenmiş domatesleri, pembeleşmiş soğanların içine karıştırın yeteri kadar tuz ilave edip, yaklaşık 7 - 8 dakika kadar pişirin.

No comments:
Post a Comment