Thursday, August 16, 2012

RAKI MEZELERİ - BULGUR KÖFTESİ TARİFİ - DOMATESLİ BULGUR KÖFTESİ NASIL YAPILIR

DOMATESLİ BULGUR KÖFTESİ TARİFİ - YAPILIŞI

Bugün sizlere ister çay saatlerinde misafirleriniz ile, isterseniz de meze olarak içkinizin yanında lezzetle tüketebileceğiniz Adana yöresinin eşsiz, sağlıklı ve hafif bir lezzeti olan "Domatesli Bulgur Köftesi" tarifi vermek istiyorum...

Malzemeler

1/2 Kg Köftelik Bulgur

3 Ad Orta Boy Kuru Soğan

1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

1 Çorba Kaşığı Ev Salçası

1/2 Kg. Domates

2 Su Bardağı Kaynar Su

Yarım demet maydanoz

Tuz

Karabiber

Tarifi

Soğanları halka halka dilimleyip, pembeleşinceye kadar zeytinyağında çevirin. Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Salça ile birlikte rendelenmiş domatesleri, pembeleşmiş soğanların içine karıştırın yeteri kadar tuz ilave edip, yaklaşık 7 - 8 dakika kadar pişirin.



Köftelik bulgurları genişçe bir tepsiye yaydıktan sonra üzerine bu karışımı ilave edip, kaynar suyu da ekleyin. Bulgurun şişmesinin ardından, ince ince kıyılmış maydanozu ekleyip 10 dakika kadar eliniz ile yoğurup, bulguru yumuşatın. Bulgurun yumuşamasının ardından elinizle ile köfte şekli vererek servise hazır hale getirin.

No comments:

Post a Comment